Děčínský Nomád připravil belgickou dvaadvacítku

Experimentovat s méně běžným druhem piva se rozhodl děčínský pivovar Nomád.

Již od středy končícího týdne můžete v děčínském pivovaru ochutnat pivo se zajímavým názvem Bábovka. Inspirací mu je především belgická pivovarská tradice, na kterou se odkazuje postupy i chutí.

Vzorem byl pro děčínského sládka takzvaný saison, tedy druh oblíbený ve francouzské části Belgie, který se vyznačuje například dozráváním v lahvích. Děčínští pivo připravili rovnou ve dvaadvacetistupňové variantě, konkrétně se jedná o polotmavý imperial saison.

Pivo nese svou charakteristickou chuť díky přidaným kvasnicím, méně výrazná je pak hořkost tohoto speciálu. Zajímavostí je rovněž nová ingredience, se kterou v pivovaru pracovali, tedy rozinky namočené v rumu. Sládci zároveň upozorňují, že piva vznikla pouze malá várka, doporučují tedy s návštěvou neotálet.