Guinness rozšíří nabídku o pivo zrající v sudech od bourbonu

Irský Guinness patří mezi nejznámější pivovary na světě, jeho stout s krémovou pěnou je pro mnohé milovníky piva nejvyšší modlou. Rozhodně se ale nejedná o konzervativní společnost, což dokazuje i jejich poslední produkt.

Také s ohledem na mladé zákazníky se Guinness více zaměří na výrobu speciálů. Ten poslední vznikne v americkém Baltimoru, kde irská společnost otevřela další americkou výrobu piva po více než 60 letech.

Nové pivo zrající v sudech po bourbonu bude první z řady dalších, které chce v Baltimoru Guinness produkovat. K výrobě nejnovějšího speciálu pivovar využije svůj Antverpský stout s příchutí čokolády a lékořice, který nese aroma praženého ječmene. V sudech původně používaných na bourbon bude zrát celých osm měsíců.

„Nejlepší věcí na zrání v dřevěných sudech je skutečnost, že má pivo možnost vytáhnout všechny chutě nápoje, který v nich zrál předtím,“ uvedl pro Fortune sládek pivovaru Sean Brennan, který dodává, že nové pivo je určené především pro pomalé pití. Za speciál si pivovar říká relativně vysokou cenu, konkrétně dvacet dolarů za balení čtyř piv.

I přesto, že v českém prostředí se nejedná o nijak běžnou věc, zrání piva v dřevěných sudech není žádnou novinkou. Nejlepší speciály vyráběné tímto způsobem najdete například na stránce Vinepair, pivovary se přitom neomezují pouze na zrání v sudech od bourbonu. Pivo můžete pít například s příchutí ginu nebo cabarnetu.

Facebook Komentáře

Související