Hostivar láká na žitný speciál

Již druhé speciální pivo v letošním roce můžete vyrazit ochutnat do pražského pivovaru Hostivar. Ten si pro všechny milovníky piva připravily dvanáctistupňové žitné pivo, které spadá do kategorie spodně kvašených.

Hostivarští sládci přitom pivo vaří tradičním způsobem, tedy takzvanou metodou na dva rmuty, pivo následně 30 dní zrálo v ležáckém tanku. Zároveň v pivu můžete cítit rovnou dvě odrůdy chmelů, přičemž oba pocházejí z České republiky. Pivo se vyznačuje nižším řízem a vyšší plností.

Hostivar má tradičně na čepu piva stupňovitosti 11, 12, 13 a 15, přičemž k zákazníkům putují jak spodně, tak svrchně kvašená piva.

Hostivar formálně vznikl v roce 2011, kdy několik přátel a známých myšlenka vlastního pivovaru napadla. První provozovna otevřela své dveře v roce 2013 na pomezí pražské Hostivaře a Horních Měcholup, o několik let později přibyl v Měcholupech i druhý Hostivar.

Oba pivovary jsou spřízněné s dalším pražským pivovarem Spojovna a s krkonošským Trautenberkem.

Facebook Komentáře

Související