Matuška slaví desáté narozeniny

Velikonoční svátky nebyly v Broumech pouze ve znaku jara a vzkříšení. Rodina Matušků, která zde provozuje pivovar, si totiž připomněla deset let od uvaření první várky zlatého nápoje.

Právě 13. dubna 2009 se tak datuje vznik pivovaru, kdy světlo světa spatřila várka tmavého speciálu. Samotná realizace přitom trvala dva roky, přičemž k vytvoření vlastní výroby piva musela zakladateli Martinovi Matuškovi pomoci celá rodina. Ta se v oboru pohybuje od roku 1981, přičemž syn zakladatele Adam se dokázal s vlastním pivem prosadit i v zahraničí.

Pivovar vyrábí nefiltrovaná a nepasterizovaná piva jak svrchním, tak spodním kvašením. V nabídce má tak jak klasické ležáky plzeňského typu, tak stouty nebo pšeničná piva.

Pivovar Matuška se rovněž podílí na pražském projektu Dva kohouti, tedy pivovaru, který vznikl ve spolupráci s řetězcem Ambiente. Ten můžete najít v pražském Karlíně a právě nyní se tam vyplatí vyrazit – podnik před několika dny otevřel vlastní zahrádku.

Facebook Komentáře

Související