Nupacký Gwern slaví třetí výročí a rozšiřuje síť

Právě toto září jsou tomu již tři roky od doby, kdy pivovar Gwern narazil první sud piva. Pro firmu nacházející se v Nupakách u Prahy to znamenalo začátek úspěšné cesty.

Značka Gwern vznikla v roce 2014 a již od samého počátku klade důraz na rodinný provoz a tradiční receptury. Po vybudování vlastního areálu v podstatě na zelené louce k roztočení první várky došlo 3. září 2015 a to za pomoci plně automatických procesů a moderních technologií.

Stěžejními produkty Gwernu jsou spodně kvašená piva s deseti a jedenácti stupni, obě se zároveň vyrábí z dvojice sladů – plzeňského a mnichovského. Tak jako ostatní české minipivovary se ale i Gwern zaměřuje na výrobu takzvaných „speciálů“, letos to byla například EPA, Stout nebo svrchně kvašený pšeničný ležák.

Možná právě proto se Gwernu v posledních měsících daří rozšiřovat síť hospod, restaurací a barů, kam své pivo dodává. Patří mezi ně například Popocafepetl nebo Modřanský biograf.

K posezení pivovar ale vybízí také přímo ve svém výčepu v Nupakách, přímo v areálu také pravidelně probíhají akce pro širokou veřejnost. V rámci nich se můžete také dozvědět více o historii pivovaru. Například o jeho jménu, které vychází z keltského označení pro olši.

Facebook Komentáře

Související