Oslavte Martina husími specialitami v Hostivaru

Hornoměcholupské pivovary Hostivar 1 a Hostivar 2 si pro všechny milovníky jídla a pití připravily svatomartinské speciality.

Oslava svatého Martina je automaticky spjata s husou a dalšími pochoutkami, ne jinak tomu bude právě v pivovarech značky Hostivar. Také proto tamní šéfkuchaři připravili speciální menu. Podávat se bude například husí paštika s bagetkou a omáčkou z lesního ovoce, kterou můžete zapíjet portským vínem.

Dále bude v nabídce husí kaldoun, tedy vývar zahuštěný kořenovou zeleninou, husími játry a masem. Samozřejmostí je ale i husa jako taková, která bude podávána s červeným zelím a špekovým knedlíkem.

Vrcholem ale bude tradiční Martinská 14, tedy speciál, který hostivarští sládci připravují právě při příležitosti tohoto dne. Jedná se o svrchně kvašený pale ale s 5,8 procenty alkoholu. Hody začínají již 10. listopadu, ale potrvají několik dní.

Pivovar Hostivar se zákazníkům otevřel poprvé v roce 2013, o pár let později pár set metrů od něj vznikl i jeho mladší sourozenec. Na čepu má pivovar tradičně piva stupňovitosti 11, 12, 13 a 15.

Facebook Komentáře

Související