Ostravar vsadil na mladé sládky

Zatímco některé pivovary se při vaření piva odkazují na neotřesitelnou tradici, jiné se klidně nebojí experimentovat i s dlouho zavedenými značkami. Do skupiny těch druhých pivovarů se nyní přidal Ostravar.

Jeho tradiční dvanáctku totiž nyní připravila nová generace sládků. Ta sice z tradiční receptury vycházela, připravila si ale pro všechny milovníky piva několik modifikací. Ty se týkají především třech parametrů – vyšší stupňovitosti, silnějšího chmelení a vyváženější chuti.

Ochutnat novou dvanáctku přitom můžete v symbolické datum – v pátek 12. dubna. Vyladit tradiční pivo jim přitom trvalo 18 měsíců. Relativně dlouhý čas byl přitom podstatný – dvanáctka je páteří Ostravaru, vaří se zde od 19. století, bylo tedy zbytečné proces uspěchat. Pivo rovněž poznáte na první pohled, v hospodách bude stáčeno do nových půllitrů a v obchodech ho najdete v tradičních hnědých lahvích.