Pivovar Moravia otevře vrata a narazí Svatomartinský speciál

Brněnský pivovar Moravia patří mezi podniky, které navazují na mnohaletou tradici vaření piva. Oslaví ji v sobotu ve svém areálu, který se otevře všem návštěvníkům.

Pivovar Moravia se nachází v brněnské čtvrti Medlánky a provoz obnovil v roce 2016. V sobotu přitom otevře svá vrata široké veřejnosti, stane se tak již potřetí, a to v jednu hodinu odpoledne.

Jedním z hlavních lákadel budou pečená husí stehna na pivu, která tak trochu předčasně oslaví příchod svatého Martina. Kuchaři ale budou nabízet také halušky a další pochutiny k pivu.

Sládci přitom na akci připravili Svatomartinskou třináctku, kterou uvařili z českého poloraného červeňáku, tedy žateckého chmele, a to jen několik hodin po utržení. Na čepu i v lahvích ale bude připravená i standardní nabídka pivovaru Moravia. Ta sestává z ležáku Punkevní 11, výčepního desetistupňového Jošta, nepasterovaného ležáku Petrov 12 a Rathausu 11. Ten se vyznačuje citrusovými tóny chuti, využívá také speciální odrůdy chmele a sladu.

Pivovar Moravia navazuje na tradici stejnojmenného výrobce, který začal produkovat pivo v roce 1898. Na vrcholu své slávy vařil 200 tisíc hektolitrů piva ročně, což z něj dělalo druhého největšího producenta ve městě. Značka Moravia zanikla po spojení se Starobrnem, v roce 2016 však došlo k jejímu obnovení. Loni výroba dosáhla devíti tisíc hektolitrů, zaměřuje se přitom pouze na spodně kvašená piva.

Facebook Komentáře

Související