Pod Ambiente vznikl v Karlíně pivovar, Dva kohouti čerpají znalosti od Matušky

Už tak gastronomicky bohatý Karlín se nyní dočkal dalšího významného podniku. Ze speciální spolupráce vznikl pivovar Dva kohouti.

Síť restaurací Ambiente se kromě dobrého jídla stále více zaměřuje také na milovníky piva, především pak toho plzeňského. Naprosto novým konceptem je však pivovar Dva kohouti, který před několika dny v Karlíně otevřel své brány milovníkům piva. Základním motivem je, aby zákazníci dostali nejen dobře uvařené pivo, ale také výborně načepované.

Za konceptem stojí výčepní z Lokálů Lukáš Svoboda a Adam Matuška. Jak už jméno napovídá, je členem slavného českého minipivovarnického rodu, jeho otec je zakladatelem pivovaru Matuška. Projekt pak zastřešuje právě síť Ambiente.

Do pivovaru Dva kohouti se přemístila nepoužívaná technologie od Matušky s varnou o velikosti deseti hektolitrů. V ní bude vznikat dvanáctistupňový ležák plzeňského typu s příznačným názvem „Místní ležák“. Pivo má 4,9 procenta alkoholu, na čepu ho pak doplní pivo od Matušky nebo z dalších minipivovarů.

V místě, kde nyní Dva kohouti fungují, bývala dříve dílna. Pivnice si přesto uchovala svůj industriální nádech, který doplňují dubové lavice a stoly.

 

Facebook Komentáře

Související