Půl roku k dokonalosti. U Matušky zraje pivo v sudech po bourbonu Jim Beam

Pivovar Matuška se po spolupráci s Plzeňským prazdrojem pustil do dalšího originální projektu. Vzniklo tak pivo s neopakovatelnou chutí.

Nejnovějším pivem, které Matuškovi v Broumech uvařili, je černočerný stout s názvem Robust. Pivo vycházející z tradice západních pivovarů přitom sládci připravili tak nějak potají, důvod je přitom jasný.

Nejnovějšího speciálu vzniklo jen 2200 litrů. Zatímco jedna polovina várky je v současnosti na čepu v pivovaru, druhou čeká zajímavější osud. Dozrávat totiž bude v dřevěných sudech po bourbonu Jim Beam. Čekat v nich bude pivo přesně půl roku.

Sami sládci přitom doporučují, abyste vyrazili na Robust nyní, chuť si zapamatovali a po půl roce do pivovaru vyrazili znovu. Sami uvidíte, jak moc zrání v dřevěných sudech dokáže.

Ačkoliv v Česku není zrání piva v sudech úplně běžné, jedná se o známou techniku. Nejčastěji se využívají právě sudy po bourbonu a whisky, v Belgii je ale běžné využívání nádob po ovocných vínech.