Tapovery vládnou hospodám. Kam na ně vyrazit?

Tapover. S tímto výrazem se můžete v hospodách barech a pivnicích stále častěji a častěji. Jedná se o sloučení anglických slov „tap takeover“, volně přeloženo jako převzetí pípy.

A název je víceméně vševypovídající. Jedná se o speciální akci, v rámci které si návštěvníci podniků mohou užít nějaký jiný druh piva, než který je běžně k mání. Tento trend se začal objevovat až v posledních letech společně s pivotékami, které se snaží nabídnout zákazníkům co nejširší nabídku piva.

Výhodné je to i pro samotný podnik, který zpravidla odebere menší množství piva a jednoduše tak dokáže zjistit, zda si daná značka a styl mezi zákazníky najde své příznivce. Právě proto mnohdy tapover probíhá ve spolupráci s pivovary, které se tak snaží zaujmout zase nové klienty.

Typicky jsou pak tapovery taktikou u takzvaných „létajících pivovarů“. Jedná se o podniky, které nemají vlastní zázemí, tedy technologii ani pivovarskou restauraci či výčep. Uvařené várky tak dodávají buď pravidelně do smluvených hospod, nebo se snaží o nárazové akce, kdy své speciály nabídnou skrze tapover.

A které pivovary se vám představí v dubnu?