Vysoké teploty pivu do karet nehrají

Léto se již ukázalo v plné parádě. Dny strávené u vody nebo v přírodě si však mnoho Čechů dokáže představit bez zlatého nápoje po boku. Tropická vedra pití piva jednoduše nenahrávají.

Uvádí to ředitelka Českého svazu pivovarů a sladoven Martina Ferencová, podle které se v horkých letních dnech naopak daří ochuceným mixům a pivu bez obsahu alkoholu. Od piva se lidé odklánějí již při teplotách nad 30 stupňů Celsia. 

České pivovary by si přitom potřebovaly vylepšit bilanci po nepovedeném květnu, kdy se běžně zahajuje sezóna pivních zahrádek a teras. Letošní konec jara byl však chladný, což výrobce piva nepotěšilo. V letních měsících totiž bývá spotřeba piva vyšší až trojnásobně. Klesly tak především prodeje piva v sudech a tancích, a to až o pětinu. Rostly naopak prodeje piva v plechovkách. Jedná se o dlouhodobý trend, kdy se milovníci piva přesouvají z hospod a výčepů domů.